Å reise er å leve

+ les mer

Å reise er å leve


Franz startet sin reise i Bolzano i Italia hvor han gikk i lære for å bli gullsmed. Ivrig etter å bruke sin kunnskap reiste han videre til Tyskland for å starte sin karriere. Etter noen år ble han rastløs og sendte brev til alle verdens hjørner i søken etter jobb. Franz var spent da han fikk svar fra Kautokeino, men han ble ikke lenge. Det tok han 47 dager å reise hjem igjen. 

Sammen med gode venner trente han i de italienske fjellene for å gjennomføre en planlagt Svalbardekspedisjon. Franz ble skadet og kunne ikke kunne delta, men han tok allikevel følge med vennene og reiste nordover til Kautokeino. Tilbake igjen i Bolzano startet han sitt eget verksted, men lysten etter å oppleve og være nær naturen slapp aldri taket. Etter kort tid tok solgte han verkstedet og alt han eide for å kunne slå seg ned der han i dag finner sin inspirasjon.

Ved Kautokeino Sølvsmie ønsker vi å ta deg med på en slik reise. Vår visjon er å kunne presentere produkter som gjenspeiler sterke familiebånd, kultur, teknikker, historie og estetikk. Når du ser og bruker våre produkter håper vi de kan vise deg våre forfedres spor. Selv kan du være med på å bære disse unike sporene videre.

- skjul vindu